Enthousiast geworden? Een duurzame kapschuurkapschuur in hoekmodelschuurprieeloverkappingwoning aan- of uitbouwgarage op maat laten bouwen? Landelijke Bouwstijl levert al 15 jaar vakwerk! Laat u inspireren

Ter vervanging van ons oude schuurtje waren we op zoek naar een oplossing waarbij we, behalve berging voor materialen, ook een overdekt zitgedeelte met een buitendouche en een ingebouwde saunacabine konden realiseren. 

Omdat vrienden goede ervaring met Landelijke Bouwstijl in Driesum hadden opgedaan en omdat wij onder de indruk waren van hun degelijke kapschuur, besloten we om contact op te nemen. De combinatie van onze wensen werd goed begrepen en er kwam een eenvoudig schetsje op tafel waarin al onze wensen een plekje kregen. Nog nooit was ik met een project ter waarde van een mooie middenklasse auto akkoord gegaan aan de hand van zo’n eenvoudig schetsje, maar soms is er een klik en is er vertrouwen.

Dat vertrouwen is geenszins beschaamd. Integendeel! In een bijzonder prettige samenwerking en overleg is het project stap voor stap gerealiseerd. We waren onder de indruk van het degelijke materieel waarmee Landelijke Bouwstijl was uitgerukt waardoor de voorbereiding voor een nieuwe overkapping redelijk vlot van de grond kwam. 

We waren ook onder de indruk van de consistentie waarmee Landelijke Bouwstijl zijn afspraken nakwam. Dat was voor ons heel belangrijk want het werd een project met meerdere deelprojecten zoals aanleg krachtstroom voor de sauna, aansluiting en afvoer voor de buitendouche en installatie van de saunacabine. Kortom een project met veel logistieke kanten. Ook de aanvoer en afvoer van materialen werd door Landelijke Bouwstijl prima geregisseerd. 

Natuurlijk waren er tegenvallers. We hadden ons niet gerealiseerd hoe schuin onze tuin afliep waardoor een extra vrachtwagen met zand moest worden besteld. Doordat de zandlaag hierdoor hoger uitviel zou deze aan de randen instabiel kunnen worden. Daarom werd besloten om een muurtje van palissadeblokken om de kapschuur heen aan te leggen. Landelijke Bouwstijl kwam met het creatieve idee om van de nood een deugd te maken door aan het uiteinde tevens een plantenbak toe te voegen. Op ons verzoek werd deze plantenbak zo hoog uitgevoerd dat we te zijner tijd vanaf onze rollator onze nieuwe kruidentuin kunnen bewerken, een kwestie van levensloop bestendig bouwen.

Het schetsje, aan de hand waarvan alles begonnen was, mag dan summier genoemd worden. Al onze verlangens bleken er in verwerkt. Zo wilden we graag de landelijke uitstraling behouden door de schuine balken ook aan de buitenzijde van het schuurgedeelte zichtbaar te houden. Pas achteraf realiseerden we ons dat het aanbrengen van de planken van binnenuit aanmerkelijk complexer is dan aanbrengen vanaf de buitenkant, maar perfectionisme en klantgerichtheid bleek hier de boventoon te voeren. 

Perfectionisme bleek steeds hoog in het vaandel van Landelijke Bouwstijl te staan. In de oorspronkelijke opzet zou de saunacabine geplaatst worden nadat het werk van Landelijke Bouwstijl was afgerond, maar dat vond Landelijke Bouwstijl geen goede volgorde omdat de inbouw van de saunacabine dan niet netjes afgewerkt zou kunnen worden en dus werd gekozen voor een volgorde waarin Landelijke Bouwstijl na plaatsing van de saunacabine nog een dag terug zou komen om de sauna volledig in de kapschuur te integreren.

Perfectionisme? Tsja. Ons verzoek om een gat in de grond te boren om een droogmolen te kunnen plaatsen werd beantwoord met het ingraven van een palissadeblok waarin vervolgens een uitsparing werd geboord zodat de droogmolen steeds in een schone holte geplaatst kan worden. Wellicht een detail maar juist dat maakt dat we met zoveel genoegen terugblikken op het project rondom onze prachtige overkapping.  

Landelijke Bouwstijl inhuren voor uw project?

Offerte aanvragen
Terug naar projecten
Laat u inspireren

Prachtige robuuste schuren, romantische prielen en houten overkappingen

Wij ontwerpen, zagen en bouwen al bijna 15 jaar houten kapschuren, overkappingen, garages en schuren door heel Nederland en België. Alle voorbeelden zijn op maat en naar wens van de klant gemaakt. Heeft u vragen of wilt u een persoonlijk adviesgesprek? Neem contact met ons op of kom eens langs in Friesland.

Neem contact op