Uula natuur verven

Uula is een Fins familiebedrijf dat opgericht is in 1975. Rond die tijd groeide de vraag naar de traditionele verf, waarmee Finse huizen eeuwenlang waren beschilderd, maar was de kennis om die te maken grotendeels verloren gegaan. Uula zocht contact met experts en specialisten op verfgebied en slaagde erin om de oude kennis waarmee eeuwenlang verf werd gemaakt, weer op te diepen en die te verbinden aan de nieuwste inzichten van verfproductie. Het resultaat: een assortiment van verfproducten op basis van uit vlas geperste lijnolie, die wordt gekleurd met natuurlijke aardepigmenten. Met de ontwikkeling van deze producten maakt Uula haar bedrijfsfilosofie volledig waar: de oude traditie terugbrengen in de vorm van verf met hoge kwaliteit, een fraaie ‘look’ en respect voor gezondheid en milieu.

Persoonlijk advies aanvragen

Uula verfkleuren

Uula Roslagin is leverbaar in de hiernaast afgebeelde kleuren. De kleuren komen tot stand door toevoeging van kleurpigmenten aan de lijnolie, die de basis van de verf vormt. Deze pigmenten zijn aardverfstoffen die worden gedolven uit de aarde en die in bepaalde tinten voorkomen. Hierdoor hebben de kleuren een heel natuurlijke en fraaie uitstraling. Natuurlijk kunt u ook op RAL nr bestellen.

Neem contact op voor een meer informatie, een vrijblijvend advies gesprek of een offerte.

Neem contact op
icon

Veel gestelde vragen

 

 
 • Natuurvriendelijke verf is toch veel duurder dan gewone verf?

  Dit is niet waar. Wie het gebruik per m2 afzet tegen de lange levensduur, komt tot de conclusie dat Uula verf zeker niet duurder is dan andere verf van professionele kwaliteit.

 • Hoe staat het met de kwaliteit van Uula verf?

  De technische kwaliteit van Uula verf is uitstekend. Duurzaamheid is afhankelijk van ondergrond, verwerkingsmethode en laagdikte en varieert van 3 tot wel 12 jaar voor buitentoepassing. Voor binnen en in beschutte situaties wellicht langer. De ecologische duurzaamheid is vele malen beter dan van kunstharsverfsoorten. Het speciale productieproces op basis van lijnolie zorgt ervoor dat de verf enigszins elastisch is en een damp open beschermlaag op het hout vormt. Eenmaal aangebracht volgt de verf de werking van het hout. Vocht in het hout wordt ook weer afgegeven aan de buitenlucht. Er kan dus nooit vocht in het hout achterblijven dat het hout van binnenuit aantast. De kleuren vervagen uiteindelijk op een natuurlijke manier, zonder dat dat de beschermende werking aantast. 

 • Hoe lang gaat Uula verf mee?

  Uula verf gaat lang mee. Als het om buitenschilderwerk gaat volstaat het in de regel om kale of verweerde plekken na een aantal jaren bij te werken. Helemaal overschilderen is in de regel niet vaker nodig dan een keer in de 10-15 jaar.

 • Is de verwerking moeilijker dan die van ‘gewone’ verf?

  De verwerking is zeker niet moeilijker dan die van andere verf. Wel is het belangrijk de aanwijzingen op de verpakking goed op te volgen. Zo is het voor een goed resultaat belangrijk dat Farfoil en Kookverf niet te dun worden opgebracht. Lineco moet juist weer niet te dik aangebracht worden. Verder is het belangrijk geschikt schuurmateriaal en kwasten te gebruiken. Wie deze aanwijzingen goed opvolgt, kan bijna altijd een goed resultaat bereiken.

 • Kan Uula verf in alle kleuren worden geleverd?

  Uula verf is verkrijgbaar in een afgewogen kleurenpalet. De kleuren komen tot stand door toevoeging van kleurpigmenten aan de lijnolie, die de basis van de verf vormt. Deze pigmenten zijn aardverfstoffen die worden gedolven uit de aarde en die in bepaalde tinten voorkomen. Hierdoor hebben de kleuren een heel natuurlijke en fraaie uitstraling.

  Eventueel leverbaar in alle mogelijke RAL-kleuren.

 • In welke hoeveelheden is Uula verf verkrijgbaar?

  Dat is afhankelijk van de verfsoort. Uula Kookverf en Uula Farfoil Kleur, Olielazuur Kleur en Roslagin is verkrijgbaar in blikken van 1, 3 en 10 liter. Enkele kleuren Uula kookverf zijn leverbaar in blikken van 20 liter. Olielazuur Blank en Farfoil wit zijn verkrijgbaar in blikken van 0.9, 2.7 en 9 liter. Lineco wordt geleverd in blikken van 1, 3 en 10 liter.

 • Heb ik speciaal materiaal nodig?

  Voor een goed resultaat is het aan te bevelen een kwast te gebruiken die past bij het product. Voor Kookverf is dit bijvoorbeeld een speciale kookverfkwast, voor Farfoil is er een speciale Farfoilkwast. Met het gebruik van deze speciale kwasten verwerkt de verf veel gemakkelijker en bereikt u een optimaal resultaat.

   
 • Kan Uula verf worden verspoten?

  Uula verf kan eventueel ook worden verspoten.

Bekijk al onze houtbouw

Duurzaam, authentiek én persoonlijk