Vakwerk uit Friesland

Pieter van Vliet

Pieter van Vliet, geboren in 1968 in Kampen, werkt vanuit het Friese Driezum door het hele land. Als zoon van een timmerman kreeg hij de liefde voor het hout met de paplepel ingegoten. Hij voltooide de landbouwschool, maar had uiteindelijk meer oog voor de ambachtelijke gebouwde schuren en stallen dan voor de moderne melkveehouderij.

In 2000 bouwde Van Vliet zijn eerste ambachtelijke schuur op zijn eigen erf. Een vrachtwagen vol boomstammen verzaagde hij met de mobiele zaaginstallatie van zijn zwager in Walterswâld.

De geboorte van Landelijke Bouwstijl

De nieuwe schuur trok zoveel bekijks, dat hij al gauw een halve dagtaak had aan de houtbouw. Toen hij een kapschuur plaatste op de beurs Tuinidee in Zwolle, was het hek van de dam. In één weekend tekende Van Vliet zes contracten voor soortgelijke op maat gemaakte kapschuren. Sindsdien werkt hij fulltime in zijn eigen bedrijf: Landelijke Bouwstijl.

Neem contact op met Pieter
Meer informatie

Over Landelijke Bouwstijl

Onze werkwijze

Voor houtbouw in een exclusief ontwerp

Landelijke Bouwstijl is een ambachtelijk bedrijf dat uw bijgebouw verzorgt van boomstam tot oplevering. Elk ontwerp komt tot stand na een persoonlijk gesprek en inventarisatie van uw wensen.

Meer over onze werkwijze